Sjamanisme

Je hoort er de laatste tijd steeds meer over, maar wat is het nu precies? Heel moeilijk om dat in een paar zinnen uit te leggen, ik wil wel proberen je een indruk te geven.

 

Er zijn soms onverklaarbare gebeurtenissen, de één doet het af met 'toeval', een ander probeert het te analyseren, maar sommige gebeurtenissen blijven voor altijd een raadsel.

 

In het sjamanisme gaat men ervan uit dat alles en iedereen verbonden is met elkaar en alles bezield is; men is niet bang naar de schaduwkant te kijken. Sterker nog, men gaat ermee aan de slag om op die manier een goede balans te krijgen. Als je in harmonie met jezelf wilt komen is het nodig om te aanvaarden en los te laten. Daarom is het werken met bijvoorbeeld het medicijnwiel zo interessant. Je kunt je focussen op iets dat je al jarenlang heel graag wilt. Die focus leg je in het midden van het medicijnwiel, dan ga je met mij samen in een aantal sessies door de vier windrichtingen van het medicijnwiel 'reizen' om te zien wat er nodig is om je doel te bereiken, maar ook wat je ervoor moet opgeven. We werken dan op een niet-therapeutische maar speelse manier met je innerlijk kind, innerlijke vrouw, innerlijke ouder en innerlijke man. Soms gaan we ook in een sessie proberen je innerlijke man of vrouw te ontmoeten. Lees ook de pagina over een afzonderlijke sessie hiervoor.

 

De sjamanentrom is één van mijn belangrijkste instrumenten om met je op 'reis te gaan'. Het ritme van de trom; ik begin altijd met het hartritme, dat brengt je in een staat die je kunt vergelijken met het gevoel vlak voordat je in slaap valt. Het geeft je een diepe ontspanning en heel vaak komen de beelden als vanzelf. Zit er woede bij jou, dan voel ik dat en haal ik de boosheid met de trom bij je weg. Ik ben soms zelf nog verbaasd wat cliënten in zo'n uur allemaal meemaken. Je gaat nooit heel diep, of helemaal weg, maar je komt wel met een heerlijk ontspannen en soms opgewonden gevoel terug met prachtige ervaringen. Er zijn ook mensen bij die niet 'weg' willen gaan, maar die dan toch hele prettige gevoelens hebben tijdens zo'n behandeling.

 

Rituelen zijn een verhaal apart. Dat kan van alles zijn: geboorte, dood, scheiding, naamsverandering, nieuw huis of een verjaardagsritueel. Kortom: te veel om op te noemen.

Pad van aanvaarding

Facebook